Билков пчелен мед / 750гр. /


5 от 5 / 2 гласа
13.00 лв. БИО
Артикул номер: 58

Този пчелен мед е напълно естествен и е богат на аромат и вкус, благодарение на сместа от горски и ливадни билки като липа, мащерка, детелина, акация, мента, кантарион и риган. Той е известен като полифорен или билков мед, който има много сложни качества. За разлика от другите видове мед, всяка партида полифорен мед е уникална, тъй като вкусът и аромата му зависят от растителността в района и сезоните на годината, когато пчелите събират нектар и прашец от цветята. Това прави полифорния мед изключително интересен и разнообразен за любителите на меда.

Ползи на меда и пчелните продукти

Медът има много предимства за човешкото здраве, като ние от BioExperts сме подпрабрали следните:

 • Естествен заместител на захарта - Медът е естествен заместител на захарта, който може да бъде полезен за хора, които искат да намалят консумацията на произведени захарни изделия. Той също така има по-нисък гликемичен индекс от захарта, което означава, че не предизвиква толкова бързо високи нива на кръвната захар.
 • Богат на антиоксиданти - Медът съдържа множество антиоксиданти, които могат да помогнат да се защити тялото от свободните радикали и други видове оксидативна повреда. Това може да помогне да се намали риска от различни заболявания, включително рак и болести на сърцето.
 • Има антибактериални свойства - Медът има антибактериални свойства, които могат да помогнат да се борят с инфекции, включително на гърлото и устната кухина. Той може да бъде полезен при лечението на раните и други повърхностни наранявания, като също така може да бъде използван като домашно средство за почистване на кожата.
 • Може да подобри имунната система - Медът може да помогне да се подобри имунната система на тялото, като повиши производството на бели кръвни клетки. Това може да помогне да се борим с инфекции и други видове болести.
 • Подобрява качеството на съня - Медът може да помогне да се подобри качеството на съня.
 • Помага за намаляване на стреса - Медът може да помогне за намаляване на стреса и напрежението. Той съдържа аминокиселина, която помага на тялото да произвежда хормони за релаксация.
 • Подобрява кожата - Медът е известен със своите хидратиращи и антибактериални свойства, които могат да помогнат за подобряването на здравето на кожата. Той може да помогне за намаляване на запаленията и лекуване на акне.
 • Подобрява здравето на сърцето - Медът може да помогне да се намали риска от сърдечно-съдови заболявания. Той съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат да се намали възпалението и да се подобри здравето на кръвоносните съдове.
 • Подобрява функциите на мозъка - Медът може да помогне за подобряване на функциите на мозъка. Той съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат да се защитят нервните клетки от повреди, и може да подобри паметта и ученето.
 • Помага за контролиране на кръвното налягане - Медът може да помогне да се контролира кръвното налягане. Той съдържа калий, който е полезен за контролиране на кръвното налягане и намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания.
 • Подобрява здравето на устната кухина - Медът може да помогне за подобряване на здравето на устната кухина. Той съдържа антибактериални свойства, които могат да помогнат да се намалят бактериите в устата и да се предотвратят заболявания като кариес и пародонтоза.
 • Подобрява здравето на косата - Медът може да помогне за подобряване на здравето на косата. Той съдържа хидратиращи свойства, които могат да помогнат да се поддържа косата хидратирана и здрава.
 • Подобрява здравето на ноктите - Медът може да помогне за подобряване на здравето на ноктите. Той съдържа хидратиращи свойства, които могат да помогнат да се поддържат ноктите хидратирани и здрави.

Как да си закупим онлайн мед?

За да закупите мед онлайн, можете да следвате следните стъпки:

 1. Изберете вид мед, който желаете да закупите. Има много различни видове мед, включително горски, цветен, манука, лавандулов и други. Изберете този, който ви устройва.
 2. Добавете продукта в количката за пазаруване и следвайте инструкциите за плащане.
 3. Въведете адреса за доставка и потвърдете поръчката си.
 4. Изчакайте доставката на меда на посочения от вас адрес. Проверете дали продуктът е получен в добро състояние и в съответствие с очакванията ви.
Top