Екологична ферма Велико

19 Jun 2023

Велико - Брандът, който разкрива тайната на качествените местни деликатеси от пасищни животни

Една еко ферма, където любовта към животните и природата се превръща в изящност на вкуса!

Трудно се открива такова чувство за качество и етичност, както зад бранда на местните деликатеси Велико. За тези, които търсят най-доброто в своята храна и се интересуват от източника на продуктите, Велико не само отговаря на очакванията, но ги надминава, разкривайки тайната на качествените местни деликатеси - една наистина качествена еко ферма от пасищни животни.

Велико не е просто ферма, а място, където се насърчава връзката с природата и животните. Това е място, където се съчетават естествените красота и внимание към детайла, за да се създаде истинска гурме наслада. Тук, на тази еко ферма, пасищното отглеждане е в основата на всичко.

За нас, великото удоволствие идва от гледането на нашите животински приятели да се наслаждават на неограничени пространства и свобода. Те се разхождат по широки, зелени пасища. 

Връщане към естественото: Открийте автентичността на месото от пасищни животни!

Консумацията на месо от пасищни животни предлага няколко значителни предимства, които допринасят за по-доброто здраве на хората и благополучието на околната среда. Ето някои от тези предимства:

По-високо качество на месото: Животните, отглеждани на пасища, имат по-естествена и разнообразна храна, включително трева, билки и други растения. Това допринася за по-добро качество на месото, което е по-богато на незаменими хранителни вещества като витамини, минерали и антиоксиданти.

По-ниско съдържание на ненатурални добавки: Животните, отглеждани на пасища, не биват хранени с изкуствени стимулатори на растежа или антибиотици, които се използват в индустриалните ферми. Това означава, че месото от пасищни животни има по-ниско съдържание на ненатурални добавки, което е предимство за здравето на хората.

По-балансирано съотношение на мазнините: Месото от пасищни животни често има по-добро съотношение между различните видове мазнини, като по-висок дял от тях са полиненаситени и мононенаситени мазнини. Това е полезно за сърдечно-съдовата система и може да помогне за поддържането на здрав баланс в организма.

Повишена биоразнообразие и опазване на околната среда: Пасищните животни играят важна роля в опазването на природните екосистеми и поддържането на биоразнообразие. Тяхната пасищна грижа помага за поддържане на здрави и устойчиви екосистеми, които са от съществено значение за разнообразието на растителни и животински видове.

Подкрепа на етичното отглеждане на животни: Фермите за пасищни животни се отличават с по-добри условия на отглеждане в сравнение с индустриалните ферми. Животните имат по-голяма свобода на движение, достъп до просторни пасища и възможност да използват естествените си инстинкти. Това спомага за подобряване на благополучието и качеството на живот на животните.

Намален риск от антибиотикорезистентност: Поради по-малкото използване на антибиотици в отглеждането на пасищни животни, консумацията на техното месо помага да се намали риска от развитие на антибиотикорезистентни бактерии в хората. Това е важно за запазването на ефективността на лечението с антибиотици при различни инфекции.

Подкрепа на местната и устойчива икономика: Покупката на месо от пасищни животни от магазини като ЧифликЪ, които се фокусират на фермерски продукти, допринася за подкрепата на местната и устойчива икономика. Това помага на фермерите да продължат своята работа и поддържат традиционния начин на отглеждане на животни.

По-ниски нива на замърсяване: Отглеждането на животни на пасища, където се използва естествена храна и се избягва използването на изкуствени добавки, спомага за намаляване на нивата на замърсяване в околната среда. Това включва и по-малко емисии на парникови газове и по-малко оттичане на замърсители в почвата и водата.

Високо ниво на хранителна стойност: Месото от пасищни животни е богато на висококачествени протеини, витамини, минерали и здравословни мазнини. Това гарантира доставката на необходимите хранителни вещества за оптимално функциониране на организма. Консумирането на такова месо може да помогне за поддържането на здравословна мускулатура, засилен имунитет и подобрена енергия.

Приятен вкус: Месото от пасищни животни се отличава с неповторим вкус и текстура. Това е резултат от по-естественото хранене на животните и упражняването им на свобода на движение. Заради тази причина, това месо се наслаждава на все по-голяма популярност сред гурметите и любителите на вкусната и качествена храна.

Насладете се на хранителността и вкуса на пасищното месо!

еко ферма

 

Top