1 - 6 / 6

Луканки

Какво знаем за луканките?

Обикновено луканките се използват за ястия като гювеч и сарми, но могат да се консумират и като закуска или мезе. Те имат дълготрайност и могат да се съхраняват до няколко месеца без да се развалят, благодарение на методите за консервиране, използвани при тяхната производство.


Някои от най-известните места за производство на български луканки са градовете Карлово и Троян, където има дълга традиция в изработката на тази деликатесна храна.


Изработката на българските луканки е много специфичен процес, който изисква определени умения и знания. Свинското месо се смилва и смесва с чесън и подправки, като се оставя да постои за няколко дни. След това се пълнят тънки говежди или свински черва и се висят да изсъхнат и узреят в продължение на няколко седмици.

Предимства от консумацията на натурални луканки

Богати на протеини: Луканките са богати на протеини, които са основните строителни блокове на телесните тъкани и са необходими за растежа и поддръжката на мускулната маса.


Високо съдържание на желязо: Луканките съдържат високо количество желязо, което е необходимо за оптималното функциониране на черния дроб и за производството на хемоглобина в кръвта.


Източник на витамини: Луканките съдържат различни витамини и минерали, включително витамин Б12, витамин Б6, ниацин, фосфор, селен и цинк.

Ниско съдържание на мазнини: Натуралните луканки са относително ниско калорични и имат ниско съдържание на мазнини, което ги прави добър избор за хранене, особено за хора, които търсят здравословна алтернатива на други месни продукти с високо съдържание на мазнини.


Подобряват храносмилането: Луканките съдържат естествени ферменти, които могат да помогнат за подобряването на храносмилането и да подпомогнат храносмилателната система.


Продължителен срок на годност: Натуралните луканки могат да се съхраняват в продължение на месеци, без да се използват консерванти или други добавки.


Удобство: Луканките са удобни за консумация, тъй като могат да бъдат консумирани както сурови, така и готвени и са добра закуска за хора, които търсят здравословни храни за вкъщи или за вземане на работа или на път.

Как да си поръчаме онлайн луканки?

За да поръчате луканки онлайн от BioExperts.bg, може да следвате следните стъпки:

  • Навигирайте до категорията "Луканки" или "Трайни български колбаси".
  • Изберете желаните от вас луканки и добавете ги към количката за пазаруване.
  • Когато приключите с избора на продукти, преминете към страницата за плащане. Тук ще трябва да въведете своите данни за доставка и плащане.
  • Проверете дали всички въведени данни са коректни и завършете поръчката като натиснете бутона "Потвърди поръчката" или "Плати".
  • След като завършите поръчката, ще получите потвърждение за нея и очаквайте доставката на луканките до указания от вас адрес.
Top