1 - 12 / 12

Мед и пчелни продукти

Специално за хората с високи притенции към екологичното отглеждане на пчелните семейства и към медът, който избират да консумират. Светът на истинския мед е магично място. Затова ние подбираме пчелни продукти, които отразяват вашия изискан вкус и интерес към натуралното и органичното. Натурални продукти Високо качествени Екологично отглеждани пчелини

Какво знаем за меда и пчелните продукти?

Медът произхожда от нектара на цветята и е изработен от пчелите. Процесът на изработване на меда включва събиране на нектара от цветята от страна на пчелите, след което те го пренасят в кошерите си. Там нектарът се обработва чрез добавяне на ферменти, които го превръщат в мед. Медът може да се консумира самостоятелно, да се добавя към чай, да се използва за подслаждане на различни храни и напитки или да се използва за приготвяне на сладкиши. Той е богат на антиоксиданти и се смята, че има множество ползи за здравето. Някои от тези ползи включват намаляване на запаленията, подобряване на имунната система и подпомагане на здравето на сърцето. Когато закупите мед, трябва да изберете качествен продукт от надежден източник. Качественият мед има характеристичен аромат и вкус, който зависи от типа на цветята, от които е изработен. Медът може да бъде с различни консистенции - течен, гъст, кристализиран или пянка. За да съхраните меда, трябва да го държите на сухо място, за да предотвратите неговата кристализация. Не е необходимо да го съхранявате в хладилник, тъй като ниските температури могат да повлияят на текстурата и вкуса на продукта. В крайна сметка, медът е един здравословен и вкусен продукт, който може да бъде включен в хранителната ни диета, но трябва да бъде консумиран в умерени количества и да се избира качествен продукт.

Видове мед

Има много видове пчелен мед, като най-популярните са:
  • Акациев мед - произхожда от цъфналите грозде на акацията и е светъл и нежен вкус.
  • Липов мед - произхожда от цъфналите цветове на липата и има светло жълт или кехлибарен цвят, с мек и сладък вкус.
  • Горски мед - произхожда от различни видове дървета и растения, които растат в горите и има наситен аромат и вкус.
  • Сладководен мед - произхожда от цъфналите растения около реки и язовири, като има лек и деликатен вкус.
  • Лавандулов мед - произхожда от цветовете на лавандулата и има силен аромат и сладък вкус.
  • Шипков мед - произхожда от цветовете на шипката и има наситен и сладък вкус, с лека киселинност.
  • Червен мед - произхожда от цветовете на малината и други диви плодове и има силен и сладък вкус.
  • Манука мед - произхожда от цветовете на манука дървото, което расте в Нова Зеландия и Австралия и има уникални антибактериални свойства.
В зависимост от местността, където се произвежда, медът може да има различен вкус, аромат и цвят.
Top