1 - 3 / 3

Сурово сушени меса

Без консерванти Свинска Пастърма

Без консерванти Филе Елена


Какво знаем за суровите сушени меса?

Суровите сушени меса (като например пастърма, филе елена и т.н.) са месни продукти, които са били обработвани със сол и сушени в продължение на дълъг период от време, за да се запазят и консервират. Тези видове меса са известни още като "консервирани меса", тъй като процесът на солене и сушене увеличава продължителността им на съхранение.

Суровите сушени меса се произвеждат по различни начини в различните култури и региони по света.

Суровите сушени меса съдържат много протеини, витамини и минерали. Въпреки това, те могат да бъдат изключително богати на натрий, мазнини и калории, което може да представлява риск за здравето, ако се консумират в големи количества. Като цяло, се препоръчва да се консумират сурови сушени меса с умереност в рамките на здравословната диета.

Предимства от консумацията на натурални сурови сушени меса

Консумацията на натурални сурови сушени меса може да има следните предимства:

Богати на протеини: Суровите сушени меса са богати на протеини, които са от съществено значение за изграждането на мускулна маса, поддържането на здравословното тегло и функционирането на имунната система.

Без консерванти: Натуралните сурови сушени меса не съдържат консерванти, които са често добавяни в преработените месни продукти, за да продължат тяхната трайност. Това ги прави по-естествени и здравословни източници на месо.

Добра издръжливост: Сушенето на месото го прави по-издръжливо и устойчиво на различни условия на съхранение и транспорт. Това ги прави удобни за хранене по време на пътуване, излети или други дейности на открито.

Подобряват метаболизма: Натуралните сурови сушени меса са богати на желязо и витамин В12, които помагат за подобряване на метаболизма и премахването на умората и слабостта.

Ниско съдържание на мазнини: Някои видове сурови сушени меса, като например прошуто, имат ниско съдържание на мазнини и могат да бъдат избор за хора, които следят здравословното си хранене.

Допълнително, трябва да се има предвид, че сушенето на месото може да увеличи концентрацията на някои тежки метали като олово, кадмий и меркурий. Затова е важно да се консумират суровите сушени меса с умереност и да се избягва консумацията на продукти, които са изложени на големи количества от тези тежки метали.

Накрая, е важно да се има предвид, че суровите сушени меса не трябва да заменят основните хранителни източници като зеленчуци, плодове, зърнени храни и млечни продукти, които предоставят важни хранителни вещества като въглехидрати, фибри, витамини и минерали.

Как да си поръчаме онлайн сурови сушени меса

За да поръчате сурово сушено месо онлайн, може да следвате следните стъпки:

  • Изберете категорията сурови сушени меса и добавете желаните продуктите в количката.
  • Въведете информация за доставката. Въведете точния адрес, на който желаете да получите доставката, както и информация за контакт, която да бъде използвана за да ви уведомят за пристигането на пратката.
  • Изберете начин на плащане.
  • След като приключите поръчката, вие трябва да изчакате магазина да я обработи и да ви я достави в дома ви. Бъдете внимателни при въвеждането на информацията за доставка и плащане, за да избегнете грешки.
  • Ще получите потвърждение на електронната си поща за успешно приключване на поръчката.
Top