1 - 3 / 3

Филета, пастърми и други

Без консерванти Свинска Пастърма

Без консерванти Филе Елена


Какво знаем за филетата и пастърмите и техните предимства?

Филетата са месо, което е изрязано от мускулите на животното. Това може да бъде говеждо, свинско, пилешко, риба и други видове месо. Те са обикновено по-скъпи от другите видове месо, защото са по-малко процесирани и имат по-високо качество.


Пастърмата е вид сушено месо, което обикновено се прави от говеждо месо, но може да се направи и от други видове месо. Тя се подсолява и подправя с различни подправки, като често се използват черен пипер, кимион, чубрица и други подобни. След това пастърмата се суши и зрее, като процесът може да отнеме няколко седмици.

И двата продукта се ползват за готвене и приготвяне на ястия в различни кухни по света. Натуралните филета могат да бъдат гриловани, печени, задушени или приготвени по друг начин, докато пастърмата може да се консумира като хапка, да се добавя в сандвичи или да се използва като съставна част на различни ястия, като например супи, рагу или пици.


Натуралните филета и пастърмата имат много полезни свойства и съставки за здравето. Натуралните филета са богати на протеини, които помагат за растежа и възстановяването на мускулите, като също така могат да помогнат за укрепването на костите и имунната система. Те съдържат малко мазнини и въглехидрати, което ги прави добра храна за хора, които искат да отслабнат.


Пастърмата е богата на протеини, витамин В12 и минерали като цинк и желязо. Те са необходими за здравето на черния дроб, нервната система, кръвообращението и за поддържането на здрава кожа и коса. Освен това пастърмата съдържа антиоксиданти, които помагат да се предпазят клетките от свободните радикали и да се намали риска от различни заболявания.


Въпреки това, следва да се обърне внимание на количеството и начина на консумацията на натуралните филета и пастърмата, тъй като те могат да бъдат високи на сол и мазнини. Затова е препоръчително да се консумират умерено и в рамките на балансираната диета.


В кулинарията, натуралните филета и пастърмата могат да бъдат приготвяни по множество начини и да бъдат включени в различни ястия, включително салати, сандвичи, пици, паста и т.н. Те могат да бъдат овкусявани с различни подправки, като горчица, лимон, сосове и други, за да се придаде по-изразителен вкус на ястието.

Видове филета и пастърми

В онлайн магазина ще се предлагат все повече видове филета и пастърми, но основните които може да си закупите са Ова пастърма, Свинска пастърма и Филе елена
Top