Био пчелини

19 Jun 2023

Разликата между обикновен пчелин и био пчелин се отнася до начина, по който се отглеждат и обработват пчелните продукти.

Обикновен пчелин (традиционен пчелин) се отнася за пчеларството, което използва конвенционални методи на отглеждане на пчели и обработка на пчелните продукти. В такива системи пчелите се хранят главно със захарни разтвори, може да се използват синтетични лекарства за борба с болести и вредители, и пчелните кошери могат да се третират с химикалии за предпазване от нарушения.

Органични пчелини, здрави хора: Значението на органичния мед за нашето здраве!

Био пчелин (органичен пчелин) се отглежда и обработва съгласно принципите на органичното земеделие. В био пчеларството се използват само натурални продукти и методи, които са безопасни и устойчиви за пчелите и околната среда. Пчелите се хранят основно с натурален мед и пчелен прашец, без изкуствени добавки. Вместо синтетични лекарства за болести и вредители, се използват биологични средства, като например етерични масла и други натурални продукти. Био пчелите се отглеждат в екологично чисти райони, където няма примеси от химикали или замърсяващи вещества.

Една от основните разлики между обикновения и био пчелин е в начина на отглеждане на пчелите и използваните продукти. Био пчелинът стреми към запазване на естествените процеси и се фокусира върху устойчивите методи на пчеларство и отглеждане на пчелни продукти.

Органичният мед не само е вкусен и сладък, но също така има и изключителни ползи за нашето здраве. В органичните пчелини пчелите биват отглеждани в естествени и екологично чисти райони, където няма използване на пестициди и химикали. Това означава, че медът, който се получава от такива пчелини, е свободен от остатъци на вредни вещества, които често присъстват в продуктите от конвенционално земеделие.

Органичният мед се отличава с по-високо съдържание на антиоксиданти, витамини и минерали в сравнение с обикновения мед. Той може да подпомогне имунната система, да помогне за борбата с възпалителни процеси в организма и да предотврати повреди от свободните радикали. Освен това, органичният мед се свързва със подобряване на храносмилането, поддържане на здравословни нива на енергия и насърчаване на общото благополучие.

Био мед

В тази статия ще представим висококачествения био сертифициран производител на пчелен мед - Пчелен Дар. Като маркетплейс, ние сме внимателно проследили и оценили качеството на техните продукти през годините и с увереност можем да гарантираме изключителното им качество и неповторим вкус.

Брандът Пчелен Дар е известен със своята ангажираност към биологичното пчеларство и прилагането на най-строгите стандарти за екологична практика в отглеждането на пчелите и производството на мед. Техните пчелини се намират в непоразени и екологично чисти райони, далеч от замърсяванията и източниците на замърсяване. Сертифицираните био пчелари на Пчелен Дар се грижат за добробита и здраве на пчелите, като им осигуряват естествена храна и избягват използването на химикали. Това гарантира, че медът, произведен от Пчелен Дар, е най-високо качество и запазва всички полезни свойства на пчелния продукт.

 

Пчелен Дар: Природата и здравето на пътя на вкуса

В този подкаст от нашата поредица ще можете да изгледате тестване на мед в самото предаване и също можете да разберете много полезна информация относно определяне на качеството на меда. 

Природна сладост без компромиси: Как да открием натуралния мед?

Днес ще ви представим "Пчелен Дар" - био сертифициран пчелин, където вярваме във връзката с нашите клиенти и ценим личното отношение. Нашата цел не е само да предлагаме 100% натурални пчелни продукти, а и да споделяме цялата ни любов, енергия и привързаност, които влагаме в техния добив.

Техните пчелини се намират в Природен парк "Странджа", на разстояние от 1,5 км и 4,5 км от с. Граматиково. Те са регистрирани и подлежат на постоянен ветеринарен контрол. Ако наминавате покрай нас, бихме се радвали да ни посетите. Почти всеки уикенд сме на единия или другия пчелин. Заповядайте, отпуснете се и се насладете на природата - тя е великолепна. Усетете силата и емоцията, които получаваме от пчелите.

Ние вярваме, че качествените пчелни продукти не са просто стоки, а създават връзка с природата и позитивно влияят върху нашето благополучие. Затова се грижим да предлагаме само най-доброто на нашите клиенти. С удоволствие ще ви разкажем повече за нашите пчелини и процеса на добиване на продуктите. Разберете защо сме се влюбили в света на пчелите и какво ги прави особени.

Очакваме ви с отворени обичайни и една изключителна природна атмосфера. Подарете си малко време да се насладите на пчелния дар и всички блага, които ни предоставя.

Top