Безглутенови храни и сладки

Здравословни десерти без захар, изработени ръчно безглутенови продукти с отлично качество за всеки вкус.

Натурални съставки Високо качествени Без бяла захар

Какво е безглутенова храна?

Безглутеновата храна е храна, която не съдържа глутен - протеин, който се намира в някои житни култури като пшеница, ечемик, ръж и други подобни зърнени храни. Глутенът е отговорен за еластичността и структурата на тестото при пекарството и може да причини проблеми на хора, които страдат от глутенова непоносимост (целиакия) или чувствителност към глутена.

Предимства на Безглутенови храни и сладки

Освен това, има много хора, които не страдат от нетолерантност към глутена, но избират да консумират безглутенова храна поради нейните ползи за здравето. Тези предимства включват:

  • Подобрена храносмилателна функция - безглутеновата храна е по-лесна за храносмилане, тъй като не съдържа глутен, който може да причини раздуване, газове и дискомфорт в стомаха.
  • Подобрено здраве на сърцето - безглутеновата храна е обикновено по-богата на плодове, зеленчуци и зърнени култури като киноа и брашно от кестен, които са богати на фибри, минерали и витамини. Това може да подобри здравето на сърцето и да намали риска от различни заболявания на сърцето.
  • Намален риск от диабет - много от безглутеновите храни са богати на комплексни въглехидрати, които са по-добри за контролиране на нивата на захар в кръвта. Това може да намали риска от диабет.
  • Безглутеновата диета е необходима за хора с целиакия или други форми на нетолерантност към глутена.

Видове безглутенови храни и сладки

Ядки и семена: ядките и семената като лешници, бадеми, кашу, орехи, сусам, чиа, ленено семе и други са безглутенови и предоставят много хранителни вещества. Безглутенови зърнени култури: Някои зърнени култури като киноа, амарант, пъпки от житни култури, тиквено семе, бял и кафяв ориз, кориандър и други са безглутенови. Безглутенови млечни продукти: мляко, сирене, кисело мляко, сметана, краве и козе масло, сироп от агаве, мед и други са безглутенови. Безглутенови месни продукти: свинско, пилешко, говеждо месо, риба, морски дарове и други са безглутенови. Безглутенови зеленчуци и плодове: много зеленчуци и плодове като спанак, броколи, моркови, ябълки, банани, грозде и други са безглутенови. Безглутенови закуски: безглутенови бисквити, кексчета, барове, крекери, чипсове от картофи и други са налични в магазините. Безглутеново брашно и миксове: брашна от ориз, картофи, царевица, грахово брашно и други, както и безглутенови миксове за печене на хляб, кексове, бисквити и други са налични в магазините. Безглутенови сладки - торти, мъфини, бонбони и други сладкиши

Как да си поръчаме безглутенови храни и сладки

За да поръчате безглутенови храни и сладки от онлайн магазина Bioexperts.bg, можете да следвате следните стъпки:

  • Посетете уебсайта на Bioexperts.bg и се регистрирайте в системата им за онлайн поръчки.
  • Изберете желаната категорията от менюто на уебсайта.
  • Разгледайте различните продукти в тези категории и изберете тези, които желаете да поръчате.
  • Добавете продуктите към вашата кошница за пазаруване.
  • Когато сте готови да завършите поръчката си, натиснете бутона "Поръчай".
  • Въведете необходимата информация за доставка и плащане.
  • Проверете поръчката си и натиснете "Потвърди поръчката".
  • Очаквайте да получите безглутеновите си храни и сладки в рамките на посочения от Bioexperts.bg период на доставка.

Ако имате някакви въпроси или нужда от помощ при поръчката, можете да се свържете с Bioexperts.bg чрез техния уебсайт или телефонен номер, за да получите допълнителна информация и поддръжка.

Top