Стара рецепта за пастърма!

08 Jun 2023

Търсите стара рецепта за пастърма?

В древността, българите бяха известни със своята военна храброст и сила, а едно от техните хранителни предпочитания, което специално отличаваше войниците им, беше консумацията на пастърма. Пастърмата е сурово сушено месо, богато на протеини, микроелементи и други полезни вещества. Тази храна беше изключително популярна сред българските военачалници и войници, тъй като им осигуряваше необходимите хранителни елементи и енергия за дългите и изморителни военни кампании. Пастърмата предоставяше на българските войници силата и издръжливостта, които са необходими за успешните военни действия.

Можем ли да си приготвим пастърма днес у дома?

Телешката пастърма е вкусен и известен деликатес, който може да бъде приготвен у дома. За да създадете своя собствена телешка пастърма, ще ви трябва телешко месо, сол, червен и черен пипер, кимион, чесън на прах, сминдух и чубрица. Разбира се, можете да промените подправките според своя вкус и предпочитания.

Първо трябва да почистите месото от всякакви ципи и го нарежете на парчета. Покрийте ги със сол и оставете да отцедят излишната течност в хладилник за около 24 часа. Препоръчва се парчетата да са с различна големина, така че по-малките да се изсушат преди големите.

След като месото е отцедило, намажете го с подправките. Равномерно ги разпределете върху месото и го премийте добре. Вкарайте връв в парчетата и ги завържете. Окачете ги на студено място и ги оставете да се изсушат. Телешката пастърма е готова, когато промени цвета си и придобие характеристичния си вкус и текстура. Процесът обикновено отнема около 2 седмици, но времето може да варира в зависимост от температурата и влажността на въздуха.

Телешката пастърма е отличен източник на протеини с ниско съдържание на мазнини и въглехидрати. Тя може да помогне за нарастване на чистата мускулна маса.

Ако сте фен на телешката пастърма, препоръчвам да разгледате нашите предложения на маркетплейса ни bioexperts.bg, където ще откриете качествено месо и други продукти, които могат да задоволят вашите вкусови предпочитания и на вашето семейство.

За да приготвите вкусна телешка пастърма, е важно да изберете месо, което е максимално натурално и произведено от животни, отглеждани на пасища. Такива животни се хранят с натурална трева и не са подложени на изкуствени храни или добавки. Това осигурява високо качество на месото и добавя уникален вкус към телешката пастърма. При избор на месо от пасищни животни можете да бъдете уверени, че приготвяте здравословен и вкусен деликатес, който ще задоволи вашите вкусови предпочитания.

Ако желаете да спестите време и усилия, можете да закупите качествено месо за телешка пастърма директно от нас. Нашият магазин или уебсайт предлагат разнообразие от натурални продукти, включително месо от пасищни животни, които са отглеждани по естествен начин. Това ще ви осигури удобство и гарантирано качество, като в същото време ще ви позволи да се насладите на вкусна телешка пастърма без излишни грижи за селекцията на месото.

Ако търсите качествена телешка пастърма, можем да ви предложим широка гама от висококачествени продукти от надеждни производители. Като маркетплейс, нашата платформа свързва клиентите със сертифицирани доставчици на телешка пастърма, които се отличават с внимателен подбор на съставките и процес на производство. Нашите продукти са резултат на грижлив контрол и отговарят на високите стандарти за качество и вкус. Посетете нашия магазин или уебсайт, за да разгледате разнообразието от телешка пастърма и да откриете производители, които отговарят на вашите предпочитания.

Поръчка на пастърма

 

Нашия екип разработи видео разкриващо една стара рецепта за пастърма!

Top